Passa al contingut principal

El projecte XEIX, destacat a nivell europeu



El projecte Xeix, impulsat des del districte de l’Eixample amb la col·laboració de l’Associació de Comerciants Eix Fort Pienc i amb el suport del Programa BCN Interculturalitat, és un dels finalistes als premis Diversity Advantage Challenge, atorgats pel Consell d’Europa. Aquest guardó, dotat amb 10.000 euros, reconeix les iniciatives innovadores que promouen la convivència i la diversitat cultural, repercutint positivament en empreses, organitzacions i comunitats.

L’institut Fort Pius col·labora amb el projecte XEIX a través de la seva extraescolar de xinès.

El projecte Xeix es va posar en marxa el mes d’octubre de l’any 2012 amb l’objectiu d’incorporar progressivament la comunitat xinesa en la vida associativa del barri del Fort Pienc, al districte de l’Eixample. En un primer moment, les accions es van dirigir a l’àmbit comercial i, posteriorment, s’han ampliat a l’entorn educatiu.

Mireu el vídeo i disfruteu veient com al barri del Fort Pienc es pot conviure i aprofitar les oportunitats que ens porta la diversitat del comerç. El compromís de tothom amb aquest principi d’inclusió per tal d’impulsar plegats una societat més justa i propera… té premi !!