Passa al contingut principal

14 Novembre - Families sense armaris!




Títol: Famílies sense armaris! Taller per acompanyar la diversitat sexual i de gènere durant la joventut.
Data: 14 de novembre de 2016
Hora: 18.00 h. a 20:00 h.
Tallerista: Xavier Cela Bertran (Associació Candela - www.candela.cat)
Assistents: 13 persones

Xerrada-col·loqui destinada a famílies amb fills adolescents.

Ahir, dilluns 14 de novembre de 2016, vam obrir el calendari de xerrades d’aquest curs 2016-2017.
Xavier Cela, de l’Associació Candela, va ser l’encarregat d’aproximar el tema i ens va ajudar a reflexionar sobre la sexualitat en l’adolescència.

La xerrada va estar il·lustrada amb un curtmetratge i un videoclip de forta càrrega emocional, i imatges de personatges famosos que reforcen en els joves adolescents els comportaments estereotipats. Es va parlar de la diversitat i la identitat sexual, l’autoestima, les diferències entre sexe i gènere…Tots temes propers i alhora complexos que ens preocupen i que no sempre sabem com gestionar a casa.

De forma distesa vam parlar de pors i expectatives parentals que es poden veure frustrades davant dels condicionants sociològics existents, i vam plantejar els dubtes que tenim i ens preocupen vers als nostres joves.

La valoració de la xerrada és totalment positiva, ja que ajuda i orienta a les famílies a tractar amb els fills/es el tema de la sexualitat amb més rigor i naturalitat.

També va ser una xerrada oberta i participativa, encara que el temps era limitat i cap al final de la sessió es van quedar alguns aspectes per comentar amb profunditat.