Passa al contingut principal

Inici de la remodelació dels carrers Ribes, Alí Bei i Sicília per pacificar l’entorn


Inici de la remodelació dels carrers Ribes, Alí Bei i Sicília per pacificar l’entorn

L’objectiu de la intervenció és millorar la mobilitat però també fer més accessibles i alhora més permeables i útils espais que actualment s’utilitzen poc. L’obra, amb un pressupost d’inversió de 2,8 milions d’euros, està previst que s’allargui fins principis d’estiu de 2018.

L’Ajuntament de Barcelona inicia aquests dies l’obra de millora i transformació d’un espai urbà del districte de l’Eixample, concretament situat al barri del Fort Pienc.

Es tracta de l’entorn format pels carrers de Ribes, Alí Bei i Sicília, al costat de l’Estació del Nord, que en l’actualitat presenten un urbanisme divers i poc atractiu per a l’ús en alguns espais, malgrat la zona de gran activitat i envoltada d’un bon nombre d’equipaments on es troba. Espais que, d’altra banda, generen algunes queixes de veïns justament per la distribució que tenen en l’actualitat, poc amable per a les persones que hi passen caminant.

L’anàlisi dels usos dels diferents espais que configuren aquest entorn, urbanitzat als anys ’80 sense un criteri únic, i la voluntat d’atorgar a aquesta zona uns nous usos, i una nova dimensió d’ús veïnal d’acord amb la demanda ciutadana, són alguns dels motius que impulsen la reforma.

L’objectiu a assolir és donar més vida veïnal, més accessibilitat i un sentit més unitari a tot aquest espai, tot recosint els diferents àmbits, prioritzant els usos dels vianants i les necessitats dels usuaris dels equipaments que hi ha a la vora.

Així doncs, l’obra que comença aquests dies, dotada d’un pressupost d’inversió de 2.821.904, 29 € (amb IVA inclòs) i que té previst finalitzar a principi de l’estiu de 2018, preveu diverses actuacions.