Passa al contingut principal

Dissabte 28 setembre Festa Inauguració Casal Transformadors

 Festa de portes obertes

Dissabte 28 de setembre, l’equipament obre les portes als veïns del barri perquè coneguin les seves instal·lacions. Serà una festa ciutadana organitzada per l’entitat gestora del casal de barri en la que les entitats del barri construiran una escultura amb caixes, hi haurà un tast de mini-teatre, vermut amb productes del país, una paellada amb verdures ecològiques del mercat de pagès del barri (6 €), jocs solidaris, batucada amb la colla de diables La Cabrònica i els Cabronets, i diferents actuacions musicals (duo Judith Selena i Isel, Giuletta Vidal i Javier Feierstein, Scars in the Sound Rock, Mama Bandida i rap amb ILUH, CarsieT i LkD.
Seran gairebé 12 hores de festa on només ens cal que hi siguis tu!
Fem Casal, Fem Barri!

El proper dissabte 28 de setembre celebrem una festa ciutadana per conèixer el nou edifici Transformadors, al barri del Fort Pienc. Estrenem el casal de barri, gestionat per l'entitat Ateneu Transformadors, i un espai de gent gran municipal. Durant el primer trimestre de 2020 s'obrirà al públic el primer Punt InfoJove de l'Eixample.

Transformadors acull tot un conjunt de serveis que necessita el barri i que fruit d’un procés participatiu va ser el barri qui va decidir que volia ubicar en aquest emblemàtic edifici.

L’equipament ha estat dissenyat amb un accés des del carrer d’Ausiàs March que té un gran porxo amb les portes reculades respecte l’alineació de la façana. Un cop a dins, un vestíbul amb una gran obertura en doble alçada relaciona aquest espai amb el soterrani i amb l’altell. L’espai buit fa visible bona part de les activitats que es duran a terme en aquestes plantes des del carrer. A més, l’equipament té un espai central que dóna llum i ventilació natural a les diferents sales i estances situades al cor de l’edifici.

El barri del Fort Pienc guanya així 2.197 metres quadrats d’equipament públic. Estan distribuïts entre la planta baixa amb altell, cinc plantes pis i una planta soterrani. Un dels elements més característics d’aquest nou equipament és la façana principal vidriada, que permet que des del carrer es puguin veure les activitats que es realitzin a l’interior de l’edifici, com si es tractés d’un gran aparador.

A les plantes 1 i 2 s’ha instal·lat el casal de barri. Les plantes 3, 4 i 5 són de l’espai de gent gran, que té aula de noves tecnologies i d’activitats físiques, entre altres espais. L’altell i una part de la planta baixa estan destinats al punt d’informació juvenil amb espais d’auto-consulta, d’internet, d’informació, d’atenció individualitzada i de treball.

Tots aquests serveis comparteixen sala d’actes, espai expositiu, vestidors i magatzem a la planta -1, i altres sales a les plantes 4 i 5.