Passa al contingut principal

14 Març - Patis escolars oberts al barri


Ja tenim data pel proper dia de dinamització del Pati Obert del nostre Institut, el 14 de març.
ANIMEU-VOS A VENIR!!! Us volem recordar que aquestes activitats són gratuïtes i obertes a tothom.


Què són els "Patis escolars oberts al barri"
Els patis escolars de la ciutat s'obren com a espai d'ús públic per a famílies, infants i adolescents fora d'horari escolar, en cap de setmana i en període de vacances escolar.
Els objectius principals de l'obertura dels patis escolars són:
- Optimitzar l'ús dels centres escolars potenciant la seva vessant educativa i social, fent possible un ús del pati entre els col·lectius i/o activitats que es puguin realitzar sense interferències tot potenciant la seva interrelació.
- Donar una alternativa de lleure als infants i joves i les seves famílies que s'exerceix de forma autònoma en un context segur i de proximitat.
Cada pati escolar obert compta amb un servei de monitoratge que obre i tanca el pati escolar dins els horaris previstos, vetlla pel bon ús de les instal·lacions i procura establir dinàmiques de relació entre els infants i joves.
Als patis escolars oberts es realitzen activitats de dinamització educativa de tipus esportiu, artístic i en família. Aquestes activitats són obertes i gratuïtes al barri.
La iniciativa municipal Patis Escolars Oberts al Barri compta amb la col·laboració del Consorci d'Educació de Barcelona, de la Fundació Jaume Bofill i de diverses entitats educatives i socials de la ciutat.