Passa al contingut principal

Reobre la Biblioteca FortpiencDesprés de gairebé un any d'obres, la Biblioteca Fort Pienc ha tornat a obrir portes aquest dimecres. Al juny es va esfondrar el fals sostre de la sala infantil i això va obligar a fer unes reformes en aquest equipament, que es va inaugurar el 2003.

El 15 de juny de 2015 se’n va esfondrar el fals sostre sense causar ferits, després que diversos usuaris alertessin de soroll. Tot i que l’afectació només va ser a la sala infantil, la reforma ha acabat sent molt més complexa. Ha estat necessari substituir tots els sostres corbats i reforçar els sostres plans continus de l’equipament. En total, uns 4.000 m² compartits per la biblioteca i el centre cívic. A conseqüència de les obres, el centre cívic va tancar també parcialment. També el vestíbul i la sala d’exposicions, però ja es van obrir al mes de gener.

La intervenció a la biblioteca també ha comportat una millora de la il·luminació. A la planta baixa s’hi ha instal·lat un sistema nou de tecnologia LED i a la resta de plantes s’ha aprofitat la il·luminació adaptant-ne els components interns a la tecnologia LED. Aquesta intervenció millora la qualitat i l’eficiència energètica de l’enllumenat de tot l’edifici.

La biblioteca té una col·lecció de més de 51.000 documents i està especialitzada en disseny i arquitectura contemporània. També ofereix documents referents al barri i al districte, amb una selecció d’obres d’autors del Fort Pienc o que hi tenen una relació estreta. L’any que es va inaugurar, el 2003, va rebre el premi Ciutat de Barcelona d’arquitectura i urbanisme.