Passa al contingut principal

Estrena de l'Hort Escolar al terrat de l'institut

Hola famílies!

Aquesta setmana passada hem estrenat l’Hort Escolar al terrat. Ha estat la culminació del nostre primer projecte anual vinculat a la Xarxa de Barcelona Escoles+Sostenibles, en el qual hi han participat, amb el professorat implicat, bona part dels alumnes del centre, i s’ha comptat amb la col·laboració de famílies de la Comissió Ambiental i veïns de l’Hort Comunitari de Fort Pienc. L’hort està fet amb jardineres construïdes amb fusta de palets recuperats, a més de diferents tipus de recipients reutilitzats, el sustrat s’ha comprat amb l’ajut econòmic d’Escoles+Sostenibles, el compost que ens va donar aquesta entitat a principi de curs l’hem barrejat amb el sustrat, una part del planter correspon a les plantes cedides per Escoles+Sostenibles, i una altra a la gentilesa del viver "El huerto del Abuelo", a través del seu "Proyecto huerto" de foment de creació d'horts escolars: http://www.elhuertodelabuelo.es/blog/proyecto-huerto/.

Comptem també amb un compostador del programa “Compostem i aprenem” d’Escoles+Sostenibles, d’on obtindrem el compost orgànic.

L’hort és un recurs pedagògic que permet desenvolupar totes les competències bàsiques, treballar continguts relacionats amb l’alimentació (origen dels aliments, sobirania alimentària, salut alimentícia), el cicle vital de les plantes, aprendre a cuidar, esperar, respectar els cultius, afavoreix l’apreciació de biodiversitat, fomenta el treball en grup i la col·laboració de les famílies, i permet realitzar activitats tranquil·les a l’aire lliure que aporten benestar físic i psicològic. Estem molt contents d’haver fet realitat, entre tots, el nou hort, i amb moltes ganes de treure’n el màxim profit en tots els sentits.
Podeu veure el vídeo al blog de Medi ambient-Fort Pius: http://mediambientfortpius.blogspot.com.es/2017/04/hem-estrenat-el-nou-hort.html