Passa al contingut principal

28 gener - Festa de portes obertes de la Fàbrica del Sol

Com a centre de la xarxa Escoles+Sostenibles, estem convidats a la festa de portes obertes de la Fàbrica del Sol el 28 de gener. Estarà molt bé i alguns dels alumnes de Fort Pius participaran en la dinamització.Vine i descobreix la nova Fàbrica del Sol!

Sostenibilitat. El diumenge 28 de gener, veniu a La Fàbrica del Sol a gaudir de les activitats programades durant la jornada de portes obertes que tindran lloc acabades les obres de rehabilitació de l'edifici.
La Fàbrica del Sol és un equipament ambiental demostratiu de referència a Barcelona situat dins el parc de la Barceloneta. Està rehabilitat seguint criteris exigents de sostenibilitat que el converteixen en un exemple d’eficiència i qualitat en el consum de recursos, en confort i en salut. És el punt de trobada i l’àgora de la xarxa de signants compromesos amb una ciutat més sostenible. La Fàbrica del Sol és la Casa de la Sostenibilitat.
A la planta baixa hi ha la nova exposició permanent, el Servei de Documentació d’Educació Ambiental i l’Ateneu de Fabricació, on es treballa per impulsar una societat col·laborativa i una economia ètica. Aquí la ciutadania pot transformar els residus en recursos a través de la fabricació digital en 3D.
A la primera planta hi trobareu les oficines del Programa Barcelona + Sostenible, que ofereixen acompanyament, formació i treball en xarxa a les escoles, entitats i empreses, ciutadania i comerços de la ciutat que tenen com a objectiu comú treballar per la sostenibilitat. És un espai de trobada per a tots els ciutadans de Barcelona compromesos amb una ciutat més saludable.
Al terrat hi ha la coberta mosaic formada per una coberta energètica, una coberta aljub, una coberta verda i una claraboia regulable. També hi ha un mapa que visibilitza com la contribució ciutadana transforma la ciutat.
A la Fàbrica del Sol descobrireu quines són les solucions ambientals incorporades en l’edifici i en altres equipaments públics, quines són les polítiques municipals que les promouen i quines estratègies podeu adoptar per viure de manera més sostenible.
L’edifici de La Fàbrica del Sol és sostenible perquè inclou moltes solucions arquitectòniques i tècniques per tal d’estalviar energia i recursos.

Les voleu conèixer?
Acosteu-vos, diumenge 28 de gener de les 10:30 a les 14:30 h, a La Fàbrica del Sol, al passeig Salvat-Papasseit, número 1 de Barcelona.
Després d’un temps de rehabilitació, La Fàbrica del Sol reobre les portes per mostrar-vos tot allò que pot incloure un edifici per ser més eficient i més saludable. També inclou una exposició dissenyada per pensar i actuar al voltant de la sostenibilitat.
Què amaga l’exposició?
L’exposició mostra una nova manera de fer (edifici sostenible) que, alhora, vol extrapolar-se a cadascun dels habitatges de tots els barris (estils de vida sostenibles) per millorar la seva eficiència i avançar cap a la ciutat del futur (ciutat sostenible).
A la jornada de portes obertes, hi trobareu tallers per conèixer la Fàbrica del Sol i les activitats que s’hi desenvolupen.
A l’exterior de La Fàbrica del Sol, els batucaires donaran el tret de sortida a la jornada, hi podrem prendre una xocolata calenta i també hi tindran lloc tallers sobre compostatge, construcció amb canyes, circuits en bicicleta i molt més!
Dins de La Fàbrica del Sol, podreu gaudir de visites teatralitzades i de tallers variats sobre sons i sorolls, generació renovable d’energia i podreu conèixer el Mapa Barcelona + Sostenible.
L’Eskamot Verd del Col·legi Sant Ramon Nonat i l’alumnat d’altres centres de la ciutat d’Escoles+Sostenibles ens acompanyarà tota la jornada per oferir-nos reptes ambientals i descobrir quin és el participant més sostenible.

El dia 28 de gener, a La Fàbrica del Sol, us esperen un munt de sorpreses per a petits i grans! No hi falteu!