Passa al contingut principal

Es constitueix la plataforma per gestionar l’espai Transformadors


El grup impulsor del Casal de Barri Transformadors —al carrer d’Ausiàs Marc— ha constituït una plataforma formada amb col·lectius i entitats del Fort Pienc per autogestionar l’espai. Hi formen part set entitats —entre les quals les AMPA de dues escoles— i una quinzena de veïns. El districte n’ha donat el vistiplau fa només uns dies, i ara estan dissenyant el projecte de manera participativa.
Un casal amb gestió veïnal

La creació de la plataforma gestora és un pas més perquè l’espai torni a funcionar. El local es va tancar el 2008 per problemes estructurals, més tard va ser ocupat i després enderrocat amb la intenció de construir-hi un equipament per al barri. Ara entitats i veïns del Fort Pienc ja tenen a punt els estatuts per gestionar l’espai, amb el vistiplau del districte.

L’objectiu principal del centre, segons explica Maite Alonso de Medina del Banc del Temps de la Dreta Eixample i el Fort Pienc, és “potenciar la participació de la gent per construir el seu barri i assolir les seves necessitats”. Al local està previst fer-hi activitats culturals, artístiques i formatives.
Obertura amb algunes renúncies

Entitats i veïns, però, també han hagut de fer renúncies. La principal és que no podrà acollir alguns col·lectius del barri. El problema és que el local no està insonoritzat i això, com explica Ginette Casanovas, de la Coordinadora d’Entitats del barri, fa que alguns grups “no podran assajar aquí perquè fan soroll i els veïns es queixarien”. De fet, alguns dels veïns més propers ja havien manifestat que els preocupava aquest tema. El que els sap més greu és que els joves d’Exigim Espais, que històricament han reivindicat Transformadors per al barri, han hagut de marxar a la Casa Groga.